XIULIT N. 15 JULIOL-AGOST

XIULIT N. 15 JULIOL-AGOST

 

Previa portada xiu 15

Portada de Julia Cejas, segona de l’acord amb l’APIV.

Gaudeix de l’estiu. Us recordem que aquest número és el de juliol i agost, i que tornarem a la càrrega al setembre. Com que fa calor, ens capbussem amb Mayte a la Mediterrània, i seguim amb «Els animals marins».

animals-xiu-15-baixa

siniamon-xiu-15

contes-xiu-15

Acaba l’aventura “El misteri de la Cova del Congre”, de la tripulació de Siniamon, dibuixada per Toni Benages.

Acaba una altra sèrie emblema de XIULIT: «Contes i llegendes». L’hem tinguda amb nosaltres durant 15 números.

La història i el nostre llegat imaginari i màgic han trobat en els llapis de Jordi Peidro una via per a ser traduïts al llenguatge de les vinyetes.

Com a comiat, tornem a entroncar la sèrie amb la realitat, igual que en el número 1, i us oferim a continuació un conte popular sobre els donyets, tal i com es conta a l’Horta de València, il∙lustrat pel dibuixant de Torrevella Román Sánchez. Un conte del escriptor Cristòfor Martí i Adell, que ha publicat contes populars en Els Contes de l’Horta (L’Eixam Edicions).

FC-xiu-15-s

Tenim també les nostres sèries habituals, “Els Pirates de Pangea”, que a lloms d’un dinosaure parteixen a la recerca d’un tresor, i “Futbol Club”, l’episodi del qual d’aquest nombre, “Rot en perill”, narra com roben el gos de Màrius una colla de delicuentes que ho volen utilitzar en baralles clandestines. La intervenció de Leo Contra és providencial.

XIULIT ha comptat amb la col•laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de Valencia.

Punts de venda

pirates-xiu-15

Sense comentaris

El sentim, els comentaris romanen tancats en aquest moment.