Xiulit #39. Octubre

capcelera-xiulit-39

Xiulit #39. Octubre

Xiulit 39

Jaume-I-Torres-i-Mique-Xiulit-39

Tenim, amb motiu del 9 d’Octubre, un número històric de XIULIT. Hem ajuntat en aquesta entrega especial una sèrie de talents i quatre generacions de dibuixants. Una mostra de la qualitat del còmic valencià, de punta a punta, des de Novelda a Castelló, passant per Borriana, Asp, Benigànim o València. I carreres que començaren i consolidaren fa dècades, que han servit de guia a d’altres que arrancaren més tard. Són firmes com les de Miguel Calatayud, Daniel Torres, Mique Beltran, Cristina Durán, Sergio Melià, Pedro Cifuentes, Gonçal Beneyto i Amelia Navarro.

Raboseta-i-Rabosot-Xiulit-39

Amelia-Xiulit-39

Pilota-valenciana

Cristina Durán s’encarrega de la clàssica portada dedicada a Jaume I i fa, amb guió de Miguel Ángel Giner Bou, dues pàgines interiors. Daniel Torres va fer una obra de referència com La casa, com bé explica Álvaro Pons. Hem decidit encarregar-li la clàssica casa valenciana, la barraca. Pel que fa a la secció de costums valencians li toca el torn al nostre esport per excel·lència, la pilota, a càrrec de Mique Beltrán. El sempre avantguardista Miguel Calatayud ens visita amb la seua sèrie habitual «Raboseta i Rabosot», la tradicional faula de raboses però amb molta inventiva. Gonçal ens arranca un somriure amb «El cau» i Amelia Navarro ens mostra un dibuix molt diferent d’allò habitual en la revista. També se n’ix de la norma Sergio Melià, que ens delecta amb una fabulosa i molt documentada història sobre hòmens prehistòrics a les terres de Castelló i que es prolongarà durant tres números de la revista.

Xiulit-39-BarrancInsectes-Xiulit-39Cifuentes-xiulit-39

XIULIT ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. La publicació aposta pel seu paper com a eina per a introduir i refermar el paper de la lectura, amb elements com la comprensió lectora o el coneixement del medi, alhora que reivindica el dibuix i la il·lustració com a bé cultural.

Punts de venda.

Sense comentaris

El sentim, els comentaris romanen tancats en aquest moment.