XIULIT CELEBRA EL 9 D’OCTUBRE AMB UN NÚMERO ESPECIAL

XIULIT CELEBRA EL 9 D’OCTUBRE AMB UN NÚMERO ESPECIAL

Celebrem el 9 d’octubre amb un número de XIULIT en el qual l’edat mitjana té un protagonisme especial. Obrim amb una portada espectacular de Francisco Ruizge, qui també dibuixa una història de Jaume I i el 9 d’octubre. Ruizge ens ofereix dues pàgines interiors en les quals el dibuixant de Callosa de Segura demostra la seua reputació com a un dels millors dibuixants de còmic medieval. El retallable de Tirant, de Sento i Toni, dóna nova vida al nostre heroi nascut de la noveŀla de Joanot Martorell, mentre que Jordi iŀlustra una llegenda procedent d’aquella època en “Contes i llegendes”. Iniciem també dos personatges nous, Raboseta i Rabosot, del mestre del dibuix Miguel Calatayud.

portada xiulit numero 6
Jaume I a la revista xiulit

XIULIT inclou en el número 6 un reportatge de pilota valenciana i una excursió a La senda verda d’Aras (el recorregut està preparat com una guia botànica amb diverses espècies senyalitzades). A més, nous lliuraments de les sèries habituals: “Agito Cosmos”, “Lluc Passarell”, “Els dinosaures en còmic” o “Siniamon”.

XIULIT ha comptat amb la col∙laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. La publicació aposta pel seu paper com a eina per a introduir i refermar el paper de la lectura, amb elements com la comprensió textual o el coneixement del medi, alhora que reivindica el dibuix i la il∙lustració com a bé cultural.

Calatayud a la revista Xiulit
pag-xiulit-6-senda-retallable
pag-xiulit-senda-verda
Sense comentaris

El sentim, els comentaris romanen tancats en aquest moment.